MERSİN / SİLİFKE - Atayurt Gazi Çok Programlı Anadolu Lisesi

Atayurt Gazi Çok Programlı Anadolu Lisesi

Adres Atayurt Mah. Çankaya Olukbaşı Cad. No 4 SİLİFKE/MERSİN
Vizyon
Öğrencilerimize Bilimsel ve demokratik bir eğitim ve ileriye dönük, işe yarar bir öğretim vermek, okulun fiziki ve teknolojik imkânlarını geliştirmek, eğitim öğretimi öğrenci merkezli, öğretmen rehberli olarak sürdürmek, mümkün olduğunca fazla sayıda yüksek öğretime öğrenci göndermek ve alanımızda, piyasaya yetişmiş ve yeterli mesleki bilgiyle donanmış elemanlar kazandırmaktır.
Misyon
Yetenekli, katılımcı, yeniliklere ve gelişmeye açık, topluma duyarlı insan kaynaklarımızla öğrencilerimize, yarının ve ülkemizin geleceği olan Atatürk´ün "CUMHURİYETİ BİZ KURDUK ONU YÜKSELTECEK VE YAŞATACAK OLAN SİZLERSİNİZ": dediği gençlerimize, mümkün olan en iyi eğitim-öğretimi vermek için çalışan, kaliteyi sistemimizin her aşamasında ve her biriminde sürekli biçimde uygulamaya ve geliştirmeye çaba gösteren, okulu bitiren öğrencilerimizi bekleyen muhasebe ve finansman sektörüne beklentilerinin de üzerinde elemanlar yetiştirmeyi hedefleyen bir okuluz.
Başarılar
2021-2022 Yılı Voleybol Genç Erkek B İl Şampiyonu 2022-2023 Yılı Voleybol Genç Erkek A İl Üçüncüsü
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
Öğretim Şekli :Normal Gündüzlü
Derse başlama:08.00 Ders bitişi: 15.30
Klima
Her 5 dakikada İlçe merkezinden Sim Koop. dolmuşları ile yapılmaktadır.
Servis Bilgisi
Silifke merkez ve Atakent´ten özel servis gelmektedir. Hüseyinler, Ovacık, Türkmenuşağı, Hasanaliler, Narlıkuyu, Akkum, Arkum, Arkarası ve Gazi Çiftliği mahallelerinden devlet taşıma servisi vardır.
Atayurt Mah. Çankaya (Olukbaşı) Cad. No:4
8 Km
Kontenjan Bilgileri
2 Sınıf - 34 Öğrenci olarak 68 kişi Anadolu lisesi 2 Sınıf - 34 Öğrenci olarak 68 kişi Anadolu Meslek Lisesi
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Ortalama ile öğrenci almaktadır. 2022 yılı tavan 96.85 taban ise 53,45 dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
TYT ortalaması 209,377
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
YKS yerleştirme oranı %20
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Kros, Voleybol, Masa Tenisi ve Futbol gibi sportif faaliyetler yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Teknofest yarışmalarında 2 adet proje yarı finale yükseldi. Finale kalamadılar. Tübitak proje yarışmalarına 3 başvuru yapıldı, finalist olunamadı.
Proje Çalışmaları
Dersler bazında özel olarak proje çalışmalarımız vardır. 2014 ve 2015 yıllarında bölge finali ve Türkiye finallerine katılma başarısı sağlanmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2020 Yılı Zorba Olma Maruz Kalma Projesi Konsorsiyum ortağı olduk. Halen devam etmektedir.